De geschiedenis van de Dansschool

September 1961 begon ik (Ado Jansen) als de jongste gediplomeerd dansleraar van Nederland in een zaaltje van een Café in Ter-Apel mijn eerste danslessen te geven. Vooraf was ik met een van mijn zussen actief in het wedstrijddansen op vele wedstrijden in binnen en buitenland en op het hoogste nivo.

Dansleraar wou ik worden en na 4 jaar haalde ik in Mannheim Duitsland m’n begeerde diploma. Twee maanden later in juni 1961 volgde automatisch het Nederlandse examen en organiseerde ik een grote internationale danswedstrijd in het Boschhuis in Ter-Apel, waaraan paren uit wel 10 verschillende landen aan deelnamen, met gemiddeld per land 4 deelnemende paren betekende dit voor toen een enorme organisatie. Eigenlijk waren er in het Noorden in die tijd geen danswedstrijden, maar door het succes van deze wedstrijd begon ook de wedstrijdsport zich te ontwikkelen en begon ik een wedstrijdgroep te trainen. Hij werd dan ook lid van de Nederlandse Amateur Danssport Bond het huidig NADB (NOC/NSF).
Doordat er steeds meer grote zalen bijkwamen en ook vele dansleraren in de zeventiger jaren hun eigen dansschool begonnen, kwam de wedstrijdsport landelijk meer in beweging. Wedstrijddansen is dan ook topsport en wil je hier iets in bereiken zal je vele uren per week moeten trainen. Maar om wedstrijdparen te krijgen en te trainen moest je eerst danslessen gaan geven, want uit de leerlingen van de danslessen komen uiteindelijk de wedstrijddansers. In die tijd was er geen eigen ruimte waar danslessen konden worden gegeven en moesten we naar de leerlingen toe.
In heel Drenthe, Groningen en delen van Friesland en Overijssel zijn de afgelopen 45 jaar aan duizenden leerlingen danslessen gegeven.

In 1985 werd de eigen Dansschool aan de Brinkstraat in Beilen betrokken, waar 14 jaar onder de naam Quick Quick Slow zeven dagen per week met veel enthousiasme les is gegeven én genomen. Helaas moesten we het pand in juni 1998 verlaten omdat het was verkocht aan een projectontwikkelaar, die er een supermarkt op bouwde. Van af die tijd gaan we weer op locatie en geven met veel plezier dansles aan jong tot oud.